info @ safetycentrum.hu, +36-70-622-6058 / +36-70-61-507-60

Mivel március elején sikeresen lezárult a munkavédelmi képviselő képzéseink akkreditációja, ezért úgy gondoltuk, hogy gyorsan össze is foglalnánk a legfontosabb tudnivalókat és a leggyakoribb kérdéseket a témában.

Kérdés: Munkavédelmi képviselő, munkavédelmi szakember. Melyik mit jelent pontosan és mi a különbség?

Válasz: Két külön fogalomról beszélünk. A munkavédelmi szakember lehet a cég egyik dolgozója vagy egy külső megbízott beszállító is. Ők nagy általánosságban azért felelnek, hogy szakmailag támogassák munkáltatót a biztonságos munkavégzés feltételeinek kialakításában valamint a jogszabályoknak való megfelelésben. A munkavédelmi szakembernek legalább közép- vagy meghatározott esetekben felsőfokú munkavédelmi végzettséggel is kell rendelkeznie, mivel bizonyos feladatok csak ilyen végzettség birtokában láthatók el.

Ehhez képest a munkavédelmi képviselő egy olyan személy, akit a cég dolgozói maguk közül választanak öt évre. Neki semmilyen munkavédelmi képzettséggel vagy szakmai előélettel nem kell rendelkeznie. Fő feladata a munkavédelmi képviselőknek pedig az lesz, hogy a dolgozók érdekeit képviselje az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkahely kialakításában és fenntartásában.  Ha a cégnek van munkavállalóként alkalmazott munkavédelmi szakembere, akkor ő nem lehet jelölve képviselői feladatra.

Kérdés: Mely cégeknek kell munkavédelmi képviselőt választaniuk a dolgozók közül?

Válasz: Iparágtól függetlenül minden olyan cégnél meg kell tartani a munkavédelmi képviselő választást, ahol a dolgozói létszám meghaladja a 20 főt. A választás lebonyolításáról és részleteiről egy korábbi cikkünkben írtunk.

Kérdés: Hány fő munkavédelmi képviselő kell, hogy legyen egy cégnél?

Válasz: A munkavédelmi képviselők számára nincs konkrét előírás, azonban figyelembe kell venni a veszélyforrásokat és a cég területi adottságait is. A Safety Centrum ajánlása az, hogy kb. 100 főig egy, 500 főig kettő, 1000 főig három képviselő legyen; afölött pedig minden plusz 500 főnél egyet nőjön a képviselők száma. Ez természetesen csak egy általános ajánlás, egy adott cég egyedi struktúrája kívánhat ettől eltérőt is (pl. egy olyan 100 fős cég esetében, ahol két külön telephelyen folyik a munka, ott ajánlott inkább mindkét telephelyre egy-egy képviselőt választani.).

Kérdés: A megválasztott munkavédelmi képviselőknek kötelező-e elmenniük munkavédelmi képviselő képzésre?

Válasz: A törvény úgy fogalmaz, hogy a munkáltatónak biztosítania kell, hogy a megválasztott munkavédelmi képviselők elmehessenek képzésre; de a részvétel nem kötelező. Mindemellett nagyon ajánlott, hiszen ha megválasztottak a kollégák maguk közül például egy pénzügyes, termelésben dolgozó vagy marketinges kollégát, akkor munkavédelmi előképzettség híján nehezen elvárható a frissen megválasztott munkavédelmi képviselőktől, hogy teljes értékűen és hitelesen képviselni tudják saját és kollégáik érdekeit. Ezért mindenféleképpen javasolt a képzésen történő részvétel.

Kérdés: Milyen munkavédelmi képviselő képzésre kell elmenni annak, akit megválasztottak?

Válasz: A január 1.-én hatályba lépett törvénymódosítás kimondja, hogy munkavédelmi képviselő képzés most már csak a felnőttképzésről szóló törvény szerinti tevékenység keretében történhet. Ez azt jelenti, hogy amikor képzést keresünk a képviselő kollégáinknak, akkor az egyik legfontosabb szempont, hogy az oktatást tartó cég vagy intézmény rendelkezzen a hivatalos akkreditációval és felnőttképzési engedéllyel, mivel már csak ez fogadható el.

Azon munkavédelmi képviselőknek, akiket most választottak meg és akik élnek a képzés nyújtotta lehetőséggel, azoknak egy 16 órás (2 napos) oktatáson szükséges részt venniük az első évben. Ezt követi majd évente egy 8 órás (1 napos) tudás frissítő, ismétlő képzés. Bármelyik képzésről is legyen szó, a részvételhez a munkáltatónak munkaidő kedvezményt szükséges biztosítania.

Kérdés: A munkavédelmi képviselő képzés elvégzése egy akkreditált cégnél felér egy OKJ szintű szakmai képzéssel?

Válasz: Nem. A 16 órás képzés nem fogja feljogosítani a résztvevőket, hogy olyan pozíciót töltsenek be bármilyen cégnél, amely megköveteli a közép- vagy felsőfokú munkavédelmi végzettséget. A teljes szakma kitanulása a 16 óránál sokkal komplexebb és hosszabb. Ettől függetlenül a képzés érdekes lehet azok részére is, akik csupán érdeklődnek a szakma iránt, de egyelőre nem szeretnének egy hosszabb képzés mellett elköteleződni.

Kérdés: Figyelembe veszi a képzést tartó intézmény, hogy az adott képviselők milyen iparágból jöttek?

Válasz: A tapasztalataink alapján egy előre meghirdetett képzés során limitált lehetőség van az ágazatspecifikus (pl. élelmiszeripar, SSC, logisztika, gyártás) ismeretek oktatására, mivel ilyenkor több cég képviselői egy időben vesznek részt a képzésen. A Safety Centrum azonban kihelyezett képzéseket is tart, amelynek óriási előnye, hogy képviselőknek egyrészt nem szükséges külső helyszínre utazniuk, továbbá a képzés tematikája során figyelembe vesszük a cég profilját, kultúráját és amennyiben van ilyen, akkor a cég globális belső előírásait is.

Kérdés: Mit tegyek, ha további kérdéseim vannak a hatóságilag engedélyezett munkavédelmi képviselő képzés kapcsán, vagy ha szeretnénk egy ilyenen részt venni?

Válasz: Ebben az esetben keress minket nyugodtan elérhetőségeink bármelyikén, örömmel segítünk a további kérdések megválaszolásában, vagy akár egy személyre szabott képzés megszervezésében és megtartásában.