info @ safetycentrum.hu, +36-70-622-6058 / +36-70-61-507-60

– Avagy minden, amit a tűz- és munkavédelmi oktatás témában tudni érdemes

Mivel több olyan kérdéssel találkoztunk mostanában, ami a tűz- és munkavédelmi oktatással volt kapcsolatos; ezért szeretnénk kedveskedni nektek egy rövid összeállítással, amiből remélhetőleg minden fontos részlet kiderül.

Mikor kell munkavédelmi oktatást tartani a kollégáknak?

Munkába álláskor

Az újonnan belépőknek a kezdésük napján biztos, hogy részesülniük kell valamilyen tűz- és munkavédelmi oktatásban, hogy megtudhassák mi az új munkahelyükön érvényes elvárás és előírás a balesetmentes munka érdekében. Ennek a leszervezése sokszor nem egyszerű és a nagyobb cégeknél nem is olcsó feladat, hiszen akár hetente szükség lehet oktatást tartani, az új belépők érkezésétől függően.

Nálunk már többféle, akár online megoldás is elérhető az új belépők munkavédelmi képzésére; ami sokkal flexibilisebbé teszi a kollégák érkezését, és mégis megadja nekik azt a biztonságot, hogy már első nap a dedikált munkavédelmi szakemberrel tudjak egyeztetni bármilyen kérdésben. Az ismeretek megszerzéséig a munkavállaló önállóan nem foglalkoztatható – értelemszerűen ez más értelmet nyer egy gyártó és egy szolgáltató cég esetén.

“Helyzet esetén”

1) Ha olyan jellegű munkabaleset, esetleg úti baleset történik, ahol a cégvezetés, illetve a munkavédelmi szakember úgy ítéli meg, akkor bármikor szervezhető egy rendkívüli képzés.
2) Ha az eddig használt technológia vagy a gépek olyan mértékben megváltoznak, hogy a szakmai vezetők és a munkavédelmi szakember úgy ítéli meg, akkor szintén szükség lehet egy soron kívüli oktatásra

Éves szinten?

Ha feketén-fehéren nézzük a terület szabályozását, akkor jelenleg nincs előírva az, hogy évente ismétlő munkavédelmi oktatást kellene tartani. Viszont a tűzvédelem témaköréből kell. Ezért a legtöbb esetben, ha már összegyűlnek az oktatáson résztvevők meghallgatni a tűzvédelmi tudnivalókat, akkor ki szokták használni az évente egyszer adódó helyzetet a szakemberek és szánnak egy kis időt a munkavédelemre is.

És mikor kell tűzvédelmi oktatást tartani?

A logika nagyon hasonló. Az új kollégák belépésekor mindenképpen. Ha történt olyan, tűzvédelmi vonatkozású baleset vagy akár kvázi baleset; akkor a vezetőség a tűzvédelmi szakemberrel egyetértésben bármikor dönthet úgy, hogy ismétlő képzést rendel el a cég dolgozóinak.
Érdekesség, hogy a tűzvédelem esetében viszont már szigorú előírás szabályozza, hogy minden évben ismétlő képzésen kell részt venniük a kollégáknak.

Lehet-e online tűz- és munkavédelmi képzést tartani, ha valaki home officeban vagy távmunkában dolgozik?

Igen, lehet. Ha az oktató és a résztvevők össze tudnak kapcsolódni bármilyen online felületen, akkor az oktatás megtörténhet virtuálisan is. Ami fontos, hogy a részvételről olyan jelenléti ív szülessen, amely tartalmazza az oktatási tematikát és amelyet a kollégák aláírnak.

Ki tarthat képzéseket?

Elméletileg bárki, nem szükséges hozzá tűz- vagy munkavédelmi szakképzettség. Sok esetben találkozunk azzal, hogy a HR csapat valamelyik tagja csinálja ezeket az oktatásokat, amivel alapvetően még nem is lenne gond, de ha abszolút semmilyen háttér képzettsége nincs az illetőnek a témában, akkor általában csak ledarálja a kötelező tananyagot – rosszabb esetben megmutatja hol kell aláírni – és ebből születnek a rém unalmas tűz- és munkavédelmi oktatások.

A mi véleményünk az, hogy ha jó minőségű és valóban élvezetes képzéseket szeretnénk adni a kollégáknak, akkor
1) vagy bízzunk meg egy olyan szolgáltatót, mint a Safety Centrum, ahol rendelkezésre áll például VR szemüveges oktatás vagy online képzés is
2) vagy igényeljünk egy úgynevezett “train the trainer” képzést, ahol a munka- és tűzvédelmi szakemberek kifejezetten a mi cégünkre, előírásainkra, technológiánkra szabva készítenek egy bővebb oktatási anyagot, amivel a leendő belsős trénerek fel lesznek vértezve az összes szükséges, cégspecifikus tudással
3) esetleg a tréningekkel megbízott belsős kollégáknak adjuk meg az esélyt, hogy legalább egy 2 napos, alap munkavédelmi képviselő képzésen elsajátítsa legalább az alapokat és a későbbiekben tudjon válaszolni a felmerülő kérdésekre

Miről kell, hogy szóljon a képzés?

Összhangban kell, hogy legyen a tűzvédelmi és munkavédelmi oktatási tematikával, valamint ezen felül ha szeretnénk, hogy valóban használható, gyakorlati tudást adjon a kollégáknak az oktatás, akkor nem árt kiegészíteni a cég specifikus követelményekkel.

Ki kell, hogy részt vegyen ezeken az oktatásokon?

Röviden: mindenki, aki a cég alkalmazásában áll vagy kölcsönzött munkaerőként a cég területén dolgozik. Ezen felül mi azt szoktuk javasolni, hogy ezt a kört bővítsük ki a huzamosabb ideig a cég telephelyén dolgozó személyekkel (például egy projektmunka ideje alatt) illetve profiltól függően az olyan beszállítókkal, akik a mozgatott áru milyensége vagy a helyszín adottságai miatt az átlagosnál nagyobb veszélynek vannak kitéve.

Bármilyen további, tűz- és munkavédelmi oktatással kapcsolatos kérdésben keressetek minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.