info @ safetycentrum.hu, +36-70-622-6058 / +36-70-61-507-60

Az éleslátást biztosító szemüveg is egy olyan téma a munkavédelemben, aminek kapcsán rengeteg a nyitott kérdés. Ennek egyik legfőbb okaként azt látjuk, hogy maga a szabályozó törvény napról napra egyre távolabb kerül a technológiailag is legújabb szemüvegek és éleslátást biztosító eszközök gyártásától illetve a mai kor szellemének megfelelő juttatási csomagok elképzeléseit sem igazán fedi már ez a rendelet.

Ezért összegyűjtöttük azokat az egyszerűbb és komplexebb kérdéseket is, amelyek az utóbbi időkben felmerültek HR vezetők részéről. De előtte röviden, pár mondatban magáról a folyamatról.

Új munkavállalóként, illetve azt követően kétévente mindenkinek részt kell vennie az úgynevezett munkaegészségügyi vizsgálaton. Ennek részeként a munkaegészségügyi orvos vizsgálja az éleslátást is. Amennyiben úgy ítéli meg, hogy azzal gond van, akkor javasolni fogja egy szemész szakorvos felkeresését, és ezzel párhuzamosan erről az ajánlásról tájékoztatja az érintett HR-es kollégát is.

Amennyiben a szemész szakorvos véleménye is azt mondja, hogy indokolt a szemüveg, akkor arról egy szakorvosi véleményt ad a munkavállalónak illetve felírja magát a szemüveget. Ezt a szakorvosi véleményt leadva tudja a munkavállaló elszámolni a felmerülő költségek egy részét. Dióhéjban ez jól is hangzik, de mint tudjuk, az ördög mindig a részletekben rejlik, úgyhogy nézzük meg a folyamatot egy kicsit jobban.

 

Pontosan mi minősül éles látást biztosító szemüvegnek? Mi a helyzet a kontaklencsével?

Éleslátást biztosító szemüvegnek az minősül, amiben dioptriás üveg van. Tehát ha valaki pusztán a divathóbort kedvéért visel egy olyan szemüvegkeretet, amiben csak sima 0 dioptriás üveg van, akkor az a munkáltató szempontjából biztosan nem minősül éleslátást biztosító szemüvegnek.

A kontaklencse a törvény megszületésekor még egyáltalán nem volt egy elterjedt segédeszköz, így ezen a téren a munkáltatók szabadon dönthetnek arról, hogy támogatják-e a kontaklencse vásárlást is vagy nem. A piaci gyakorlat azt mutatja, hogy a legtöbb helyen nem támogatják, mégpedig főleg két indokból:

  • míg a szemüveg vásárlással egy több éves, hosszútávon használható eszközt támogatnak, addig a kontaklecsével egy napi, heti vagy havi szinten eldobandó, rövid távon használatos terméket
  • míg a szemüvegnél alacsony dioptriáknál gyakran előfordul az, hogy a munkavállaló tényleg csak a munka idejére veszi föl és hordja (tehát a munkáltató valóban egy olyan dolgot támogat, ami kizárólag a munkavégzésben segítni a munkavállalót), addig a kontaklencsénél inkább az a tipikus, hogy kora reggeltől lefekvésig a viselője szemében van, így a magán jellegű programok éles látását is ezáltal biztosítja a munkáltató.

Mindemellett természetesen vannak ebben a témában is üde színfoltok a piacon, akik azt mondják, hogy a munkavállaló válassza ki a számára legkomfortosabb eszközt és ezt ők támogatni fogják. Fontos, hogy akárhogyan is dönt a munkáltató, az egyértelműen legyen lefektetve vagy a munkavédelmi szabályzatban vagy pedig a releváns HR szabályzatok egyikében.

 

Pontosan mi az, aminek a támogatására a munkáltató kötelezhető? Csak szemüveg lencse vagy csak keret vásárlását is támogatni kell?

A törvény sajnos itt sem fogalmaz teljesen egyértelműen. Ennek nagy előnye viszont, hogy a cégeknek van némi mozgástere a döntést illetően. A legtöbb esetben, amennyiben egy alapból is szemüveges kollégáról beszélünk, akkor általában a munkáltató el szokta fogadni azt, ha csak a keretről vagy csak a lencséről érkezik a számla. Hiszen előfordulhat például az, hogy az előző vizsgálattól eltelt két évben a kolléga szeme romlik, tehát erősebb dioptriára és így új lencsére van szükség; viszont a meglévő keretet nagyon szereti és nem akarja leváltani.

Vagy ennek ellenkezőjeként megtörténhet az is, hogy bár a szeme nem romlik, de a keret a több évi viselés következtében elhasználódik annyira, hogy új keretre lesz szükség. Így amennyiben a cég szabályzataiban meghatározott időkeretet betartva a dolgozó csak a lencse vagy csak a keret elszámolását szeretné kérni, akkor azt érdemes támogatni.

 

Van-e bármilyen minimum vagy maximum összeg, amivel a szemüveg vásárlást támogatni kell?

Előírt összeghatár nincs. Azt viszont tudhatjuk, hogy manapság a szemüvegek ára elég széles skálán mozog, hiszen egy jobb akción belül komolyabb összegeket is meg lehet spórolni; viszont ha a legújabb trendek szerinti és a nevesebb divatházak által kiadott keretekre vágyunk, akkor határ a csillagos ég. Éppen ezért dönt úgy a legtöbb, hogy nem a szemüveg árának egy adott százalékát támogatja, hanem fix összeget határoz meg a munkavédelmi szabályzatában. Ez általában a kétévenkénti 20.000 és 50.000 forint közötti skálán szokott mozogni, de mint fent is említettük, összeghatár hiányában ettől bármilyen irányban el lehet térni.

 

Kötelező-e támogatni egyáltalán a szemüveg vásárlást? Hiszen ez csak a régi, katód sugár csöves monitorokra és a monitor szűrős szemüvegekre vonatkozott?

Igen, kötelező támogatni. A tény, hogy a törvény születésekor még monitor szűrős szemüvegekről beszéltünk, ami mára idejét múlt; de az előírás szerint az éleslátást kell támogatni. Így egy dioptriás szemüveg vásárlása – amennyiben azt szemész szakorvos írta elő – kötelező.

 

Mi van a szemüvegre kérhető extrákkal, mint például fényre sötétedő réteg?

A szakmai gyakorlat azt mutatja, hogy mivel a legtöbb cégnél egy fix összeggel támogatják a szemüveg vásárlást (pl. kétévente 30.000 forint), ami a szemüveg értékének a felétől többet szinte biztosan nem jelent, ezért nem korlátozzák le a pluszban kérhető extrákat. Itt szintén érvényes az a tanács, hogy a cég belső szabályzatában érdemes erre kitérni és pontosan leszabályozni az ide vonatkozó részeket.

 

További kérdések esetén a Safety Centrum szakértő csapata áll rendelkezésre.