+36-70-61-507-60 info@ehscentrum.hu

Dokumentáció készítés

Erős alapokat építünk a számodra legjobb szakmai dokumentumokkal

A munka- és tűzvédelemben mindennek az alapja egy jó dokumentáció. Sokkal egyszerűbb betartani az előírásokat, ha azokat egy közérthető, személyre szabott és pontos keretrendszerbe helyezzük.

A legtipikusabb alap dokumentumok az alábbiak:

Kockázatértékelés

A munkáltatóknak már egy fő munkavállalótól kötelező munkavédelmi szempontú kockázatértékelést készíteni. Ennek keretén belül munkavédelmi szakemberünk felméri, hogy a dolgozók milyen pszichoszociális, esetleg kémiai, fizikai vagy egyéb veszélynek lehetnek kitéve munkájuk során; valamint konkrét ajánlást és kockázatelemzést készít arra, hogy ezek a veszélyek hogyan csökkenthetők. Az egyes rizikó faktorok csökkentésére akár komplett projektek is indíthatóak.
Hisszük azt, hogy a kockázatértékelés elkészítése egy interaktív folyamat kell, hogy legyen, melynek során megismerjük partnerünk munkamódszereit, folyamatait és technológiáit; ez pedig kitűnő alapot képezhet egy személyre szóló tűzvédelmi vagy munkavédelmi szabályzat elkészítésére.

Munkavédelmi szabályzat és tűzvédelmi szabályzat

Az EHS Centrum által készített szabályzatok mindig egyediek. Hallgatunk az ügyfeleink igényeire, beleépítjük a sajátosságaikat és ha van, figyelembe vesszük anyavállalataik sztenderdjeit is. Mint ahogy emberből, úgy cégből sincsen két egyforma, és ha azt szeretnénk, hogy a létrejött munkavédelmi vagy tűzvédelmi szabályzat betartható és életszerű legyen; akkor azt mindenképpen személyre kell szabni.

Orvosi alkalmassági rend

A munkavédelmi előírások és szabályok egy fontos alkotó eleme a munkahelyi orvosi alkalmassági rend kialakítása. Ebben a dokumentumban kerül leírásra az, hogy a cégen belül az egyes pozíciókban dolgozóknak milyen gyakran és milyen típusú vizsgálaton kell részt venniük az egészségük megóvása érdekében. Ez függhet az életkortól, a munka jellegétől vagy például attól, hogy milyen vegyi anyagokkal találkozik a kolléga munkája során. Fontos, hogy az orvosi alkalmassági rend kapcsán összhang legyen a foglalkozás-egészségügyi szolgáltató és a munkavédelmi szakember között, ezért életbe léptetés előtt minden esetben egyeztetünk partnerünk üzemorvosával vagy egészségügyi szolgáltatójával.

Egyéni védőeszköz juttatási rend

Amennyiben az iparág és a cég profilja megköveteli, úgy egyéni védőeszközök biztosítására lehet szükség. Mivel teljesen másfajta kockázat van egy raktárban vagy egy laborban, ezért itt is nagyon fontos a személyre szabottság. Ha ismerjük a megrendelőnk munkavédelmi szabályzatát, profilját és az elmúlt években bekövetkezett esetleges munkabalesetek történetét; úgy biztos, hogy partnerünk igényeire alakítva fogjuk tudni elkészíteni az egyéni védőeszköz juttatási rendet.

Kiürítés számítás

Kizárólag tűzvédelmi szakember készítheti el és kettős célt szolgál. Egyrészről megtudjuk, hogy egy adott helyiségben az ott tartózkodó dolgozói létszám ki tud-e menekülni biztonságban egy tűz esetén; valamint azt is megtudhatjuk, hogy az adott helyiségnek mekkora a maximális befogadóképessége.

Tűzriadó terv

Tűzriadó tervet kell készíteni például akkor, ha az épület befogadóképessége meghaladja a 300 főt, azonban ha egy szállodáról van szó, akkor már 20 férőhely esetén is. A tervnek kétféle megjelenési formája létezik. Egy szöveges leíró, amiből megtudhatjuk, hogy mit kell tennünk riasztás esetén. A másik egy grafikus megjelenítési forma, amiből ki kell, hogy derüljön, hogy hol állunk most az épületen belül és merre találjuk például a tűzoltó készüléket vagy a menekülési útvonalakat. Fontos, hogy az alaprajzokat időről időre vizsgáljuk felül és ha valahol átépítés volt az épületen belül, akkor frissítsük azokat.

Bármilyen tűz- és munkavédelmi dokumentációt elkészítünk akár angol nyelven is. Szakmai cikkeinket a fenti témákról elérheted itt.

További részletekért vagy kérdés esetén keress minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.