+36-70-61-507-60 info@ehscentrum.hu

Oktatás

Tűz- és munkavédelmi oktatás

Osszuk meg a tudást egymással és helyezzük biztonságba a kollégáidat együtt!

Szinte biztos, hogy a te munkahelyeden is kell tűzvédelmi oktatást vagy éppen munkavédelmi oktatást tartani. Miért ne tegyük ezt meg együtt? Te elmondod nekünk hogyan dolgoztok, milyen technológiákkal, saját folyamatokkal; mi pedig megmutatjuk, hogy mindent hogyan tudjátok biztonságosan megtenni.

De mit kell pontosan oktatni? Ha feketén-fehéren nézzük, akkor azt, ami az oktatási tematikában benne van; hiszen a tűz- és munkavédelmi szabályzatodnak a részét kell, hogy képezze egy szakember által összeállított oktatási tematika is. Viszont ez ma már nem elég. Ahhoz, hogy a mai igényeknek mindenben megfelelő, figyelemfelkeltő oktatásunk legyen, amiből valóban tanulni is lehet, nem csak unottan végig ülni, ahhoz nem elég pusztán egy jó tematika.

Igyekszünk mindent megtenni azért, hogy oktatásaink a lehető legkönnyebben befogadhatóak, megérthetőek és élvezhetőek legyenek.
Mindezt úgy csináljuk, hogy első lépésként megismerjük a partnerünket és az iparágát. Milyen típusú gépeket használ, milyen vegyi anyagok fordulnak elő a telephelyen, volt-e munkabaleset az elmúlt években, és ha igen, pontosan mely területen, vagy inkább döntően irodai munka folyik ahol a stressz betegségek és az ergonómia kell, hogy előtérbe kerüljön. Figyelembe vesszük emellett azt is, hogy a céges kultúra az online vagy a papír alapú oktatást és vizsgát támogatja inkább; és így tovább.

Ezzel párhuzamosan megismerjük partnerünk szabályozási hátterét illetve multinacionális cég esetén az anyavállalati sztenderdeket is, hiszen egy jó képzéshez elengedhetetlen tudni az adott cég és szakterület szabályozási kereteit is. Ha a partnerünk nem rendelkezne munka- és tűzvédelmi szabályzattal vagy oktatási tematikával, akkor természetesen ezek elkészítésében is szívesen segítünk.

A tűzvédelmi tréningek alatt szeretünk minél több érdekes videót mutatni, esettanulmányokat átbeszélni és minél interaktívabbnak lenni. Mennyivel emlékezetesebb egy oktatás ha például nem csak beszélünk a tűzoltó készülék használatáról; hanem ki is próbáljuk azt élőben?! Kihasználva az új technológiák nyújtotta lehetőségeket, ma már akár az is megoldható, hogy a résztvevők készség szinten begyakorolják az oltást okos szemüvegek segítségével. Egy VR szemüveg kell csak hozzá és már meg is elevenedik a szemünk előtt például egy égő iroda vagy akár egy raktárcsarnok.

A munkavédelmi oktatások során pedig bemutatjuk azokat az eszközöket, szabályokat és mechanizmusokat – ha lehet szintén interaktívan -, melyekkel a résztvevők meg tudják védeni saját magukat vagy kollégájukat a sérülésektől.

Az oktatásokat vizsgával zárjuk, melyet leggyakrabban mindenki a saját okos telefonján azonnal ki tud tölteni. Az oktatást szívesen megtartjuk akár angol nyelven is, illetve a tréning anyagba rugalmasan beilleszthető bármilyen anyavállalati vagy belső elvárás is. Csapattagjaink több év multinacionális vállalati tapasztalattal rendelkeznek.

Vannak kollégák nálatok, akik távmunkában dolgoznak és nehezen megoldható az utazásuk egy munka- és tűzvédelmi oktatás miatt? Dolgoznak nálatok olyan kismamák, akiknek az időbeosztásához jobban illik egy rugalmas oktatás? Vagy egyszerűen csak szeretnétek haladni a modern kor elvárásaival?

Akkor válasszátok Ti is az EHS Centrum online oktatásait!

A lehető legszélesebb körű rugalmasságot kínáljuk. Az oktatások időpontját, az alkalmak darabszámát, hosszát és nyelvét mind-mind a Ti igényeitekhez tudjuk szabni és ehhez semmi másra nincs szükség részetekről, mint internet kapcsolatra, számítógépre és regisztrációra bármelyik videó hívást biztosító alkalmazásban. És miben más az EHS Centrum online tűz- és munkavédelmi oktatása, mint az interneten elérhető többi, dobozos termék? Abban, hogy mi nem ugyan azt a tömeg terméket és tömeg tudást próbáljuk meg ráerőltetni mindenkire; hanem az oktatási anyag kialakításánál figyelembe vesszük a partnerünk profilját, az alkalmak megszervezésénél a résztvevők időbeosztását; és az online oktatásnak köszönhetően a résztvevőknek lehetőségük van bármikor kérdezni vagy esettanulmányként bedobni egy saját történetet.

Ha szeretnéd Te is, hogy kollégáid megtanulhassák a biztonságos munkavégzés alapjait egy tűzvédelmi vagy munkavédelmi oktatáson, és mindezt interaktívan, 21. századi megoldásokkal; akkor keress minket bizalommal elérhetőségeink bármelyikén.

Akkreditált munkavédelmi képviselő képzés

Egy januárban életbe lépett jogszabály változás miatt ma már csak az a munkavédelmi képviselő képzés elfogadott, amit akkreditált oktató hely tart. A mi képzéseink pedig pontosan ilyenek, úgyhogy pánikra semmi ok, a legjobb helyen jársz, ha magadnak vagy kollégáidnak keresel akkreditált munkavédelmi képviselő képzést. Ha új vagy még a témában, akkor ajánljuk figyelmedbe cikkünket, melyben összefoglaltunk minden tudnivalót a munkavédelmi képviselők szerepéről és a képzésről.

Kétféle képzés típus és kétféle megvalósítási mód közül is választhatsz, lássuk hát.

16 órás alapképzés

A frissen megválasztott munkavédelmi képviselőknek szól a 16 órás alapképzésünk. Ezen végig vesszük például a jogszabályi alapokat, a képviselők feladatait, a kockázatértékelés fontosságát, foglalkozunk ergonómiai kérdésekkel, megnézünk konkrét esettanulmányokat illetve érintjük például az elsősegély nyújtás alapjait is. Az oktatást vizsgával zárjuk, és sikeres vizsga esetén kiállítjuk a résztvevőknek az akkreditált oklevelet. A részletes tematikáért keress minket nyugodtan.

Ez az alapképzés megvalósulhat a mi budapesti oktatási központunkban is; de amennyiben nektek úgy kényelmesebb, a helyszín akár a Ti telephelyetek is lehet, bárhol is legyetek az országban.

8 órás ismétlő képzés

Azoknak, akik már régebb óta munkavédelmi képviselők, elegendő a 8 órás ismétlő képzésen részt venni; arra viszont évente el kell menniük. Ezen alkalom során megnézzük, hogy milyen fontosabb jogszabályi, szabványügyi változások voltak az elmúlt egy évben; átismételjük azokat a legfontosabb témákat amelyekről soha nem lehet eleget beszélni (például stressz kezelés, teendők baleset esetén, mi minősül munkabalesetnek és mi nem, stb.) illetve igyekszünk az oktatók és a tanulók hozott személyes példáit is átbeszélni.

A megvalósítás tekintetében itt is ugyan az a helyzet, mint az alapképzésnél: lehet Budapesten központilag vagy a saját telephelyeteken bárhol az országban.

Pontos budapesti időpontokért és csoportokért nézz körül a honlapunkon.

Tudnivalók a munkavédelmi képviselő képzésen való részvétel előfeltételeiről:

  • betöltött 18. életév szükséges
  • nincs szükség szakmai előképzettségre
  • a képzésre való jelentkezéshez ki kell tölteni a jelentkezési lapot, ami elérhető itt 
  • a tanfolyamon való részvételhez szükséges a tanfolyam díjának előzetes kifizetése

Ha kérdésed van a képzéseink kapcsán, keress minket nyugodtan!

Elsősegély oktatás

Hősképző, avagy hogyan legyél munkahelyi elsősegélynyújtó

Számunkra mindenki, aki embertársain segít valamilyen formában, egy hős. Nincs ez másképpen a munkahelyi elsősegélynyújtókkal sem, hiszen ők arra vállalkoznak, hogy szükség esetén akár életet is mentsenek.

Minden cégnek, ahol már legalább egy fő munkavállaló van, kötelező rendelkeznie legalább egy kijelölt elsősegélynyújtóval. Ahhoz, hogy valaki a munkahelyén hivatalosan is elsősegélynyújtó legyen, nem elég a jogsihoz végigcsinált tréning, hiszen az elsősegélynyújtás is tipikusan az a gyakorlati tudás, amit ha nem gyakorlunk bizonyos ideig; akkor remegő kezekkel fogunk ott állni, amikor valódi szükség van ránk.

Oktatóink több éves, aktív szakmai múlttal rendelkeznek az egészségügy terén; emellett nagyon jó előadók is, így a résztvevők inkább fogják magukat egy csapatépítőn érezni, mint elsősegély tréningen. Az interaktív foglalkozások jegyében szeretünk minél több eszközzel dolgozni és a lehető legtöbb életszerű szituációt megnézni.

A munkahelyi elsősegély oktatást tipikusan az ügyfeleink telephelyén szoktuk tartani, de amennyiben nektek más elképzelésetek van, jelezd nekünk nyugodtan és mi megpróbáljuk teljesíteni kéréseiteket.

Ha úgy gondolod, hogy neked vagy kollégáidnak is szükségetek van már egy kis tudásfrissítésre az elsősegélynyújtás témakörében, vagy csak fölvennétek már a Superman ruhát az ing alá, akkor keress fel minket bizalommal!